Ben jij een creatieve, ondernemende en verbindende manager die bij wil dragen aan een leefbare samenleving met sterke buurten? Kom dan onze organisatie versterken!

Raster zoekt een Manager Welzijn voor 32 uur in de week.

 

Als een gemiddelde werkdag al bestaat, dan geldt dat in ieder geval niet bij Raster Welzijn. Daar staan onze medewerkers in de Deventer buurten open voor alles wat er gebeurt en wat ze zien. Ze maken contact, bouwen aan vertrouwensrelaties en leggen verbindingen. Ze versterken het normale leven, en werken zo aan sterke buurten en krachtige buurtgemeenschappen. Waar ieder mens, jong en oud, ertoe doet en meetelt, verantwoordelijkheid kan dragen en het verschil kan maken. Voor zichzelf of anderen, de straat of de buurt.

Dat doen ze met collega’s, bewoners en professionals van andere organisaties. Samen Deventer. Bij Raster Welzijn maak je, met wat jij inbrengt en meeneemt als professional, iedere dag het verschil! Als Manager Welzijn geef je leiding aan verschillende teams. Je bent verantwoordelijk voor hoe ze hun werk (kunnen) doen en onderhoudt en legt contact met huidige en toekomstige opdrachtgevers.

Je herkent en benut de talenten van medewerkers en durft teams verantwoordelijkheid te geven. Je faciliteert en stimuleert beweging: in teams, tussen teams en in de Deventer buurten. Je neemt initiatief, ziet, belegt en benut kansen voor Raster Welzijn. En draagt daarmee bij aan wat Raster doet: ‘Samen werken aan sterke buurten’.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Manager Welzijn 32 uur per week

Over Raster

Raster werkt aan sterkere buurten waar bewoners, jong en oud, meedoen en meetellen. Dat doen we vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang. Gepassioneerd, verspreid over ruim 25 locaties en in alle buurten. Je komt ons in heel Deventer tegen, we zijn letterlijk in de buurt. Ons bedrijfsbureau ondersteunt de primaire processen van Raster Welzijn en Sam&ko optimaal. Met z’n allen maken wij dagelijks het verschil in het leven van mensen, jong en oud, in Deventer!

Wie ben jij?

Je bent gepassioneerd. Hebt hart voor de samenleving en gevoel voor wat er in buurten speelt. Je gelooft in de kracht, talenten en passies van mensen. Je deelt ervaringen en kennis omdat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt. Je staat voor jouw mensen. Bent een verbinder, in je teams, maar ook tussen onze organisatie, opdrachtgever en andere stakeholders. Je schakelt makkelijk van operationele zaken naar onderwerpen op meer strategisch niveau. Je hebt ideeën over hoe we de visie en het beleid van onze organisatie zo kunnen vormgeven dat we de impact van ons werk kunnen vergroten. Maar ook over hoe we het partnerschap met de gemeente en andere organisaties kunnen vormgeven.

Je stimuleert en verdiept ons integrale wijkgerichte werken, vanuit wijkanalyses en samen met collega’s van Welzijn en kinderopvang en medewerkers van andere organisaties zoals de wijkmanagers. Je bent onderdeel van zowel het managementteam Welzijn als het MT Rasterbreed (Welzijn & Kinderopvang). Daarbinnen werken we samen aan de samenwerking en verbinding tussen welzijn en kinderopvang, zodat we de meerwaarde hiervan optimaal kunnen vormgeven en laten zien. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en samenwerking binnen de divisie en ressorteert hiërarchisch onder de Divisiemanager.

Het accent van de functie ligt op de volgende werkzaamheden:

 • je signaleert kansen en relevante ontwikkelingen en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de rol van welzijn binnen ons werkveld;
 • medewerkers staan op één en je zorgt voor de ontwikkeling van hun talenten, je draagt eraan bij dat mensen het beste uit zichzelf (kunnen) halen en zorgt voor een inspirerende werksfeer;
 • je vertaalt het divisiebeleid naar projecten, teamplannen en individuele (werk-)plannen en realiseert deze samen met de medewerkers;
 • je denkt mee over de doorontwikkeling van de Planning & Control van onze activiteiten en brengt dit tot uitvoering;
 • je zorgt voor soepel lopende contacten en werkt aan sterke samenwerkingsrelaties met partijen in het sociaal domein, waaronder de gemeente Deventer, en je hebt een signalerende en adviserende rol naar alle betrokken organisaties;
 • je signaleert en benut kansen voor Raster, binnen én buiten ons werkveld, en vertaalt deze in concrete acties. Je speelt in op de actualiteit en dynamiek in wijken en de bredere omgeving in het sociaal domein.

Wij vragen

 • Een krachtige, zelfstandige persoonlijkheid met ruime ervaring in het aansturen van teams; • Een relevante opleiding op HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van en hart voor de sector Welzijn;
 • Kennis en ervaring in het leidinggeven aan professionals is een must;
 • Creativiteit, transparantie, gerichtheid op samenwerken, besluitvaardigheid, doelgerichtheid en overtuigingskracht;
 • Ondernemerschap, verbindend en communicatief sterk;
 • Enthousiaste netwerker met gevoel voor bestuurlijke- en politieke verhoudingen en belangenverschillen. Wij bieden
 • Een mooie functie binnen een ondernemende Deventer organisatie met betrokken medewerkers en de mogelijkheid om in gezamenlijkheid Raster in brede zin verder te ontwikkelen;
 • Inschaling, volgens de Cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, in schaal 10, met een maximum salaris van € 4.712,= per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur.
 • Ter aanvulling op het salaris een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget;
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.

Informatie en solliciteren

Word jij onze nieuwe collega? Reageer dan uiterlijk 27 november a.s. door je motivatie en CV te sturen naar [email protected] De gesprekken vinden plaats op 7 en 8 december a.s. (eerste gespreksronde) en 14 december a.s. (tweede gespreksronde). De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Thomas Rosdorff, divisiemanager Welzijn & Kinderopvang, bereikbaar op telefoonnummer 06-81675555.