Afgelopen week stond er een mooi artikel in Deventer Post over hoe de bewoners in het Rode Dorp een tweede thuis hebben gecreëerd in het Enkhuis. In het markante witte pand gebeurt van alles. Bewoners komen er om 8 uur al binnen voor een kop koffie en gaan pas laat in de middag weer weg. Dat vertelt vrijwilliger Jopie in het artikel. Ze is er al bijna 50 jaar actief, de laatste jaren samen met haar vriendin en mede-bewoner Anneke.

Van het een komt het ander
Beheerder Rob de Vos van Raster ondersteunt de bewoners bij de talloze activiteiten die ze organiseren. En is zelf bepaald niet te beroerd de handen uit de mouwen te steken. Zo staat hij, met Jopie, regelmatig in de fonkelnieuwe keuken om de eetgroep voor te bereiden en te draaien. Daar kunnen mensen met een kleine beurs niet alleen samen eten, maar elkaar ook ontmoeten. En van het een komt het ander; door deze ontmoetingen ontstaan bijvoorbeeld weer ideeën voor nieuwe activiteiten. En zo blijft er lekker veel reuring in het Rode Dorp!

Interview met Rob
In de nieuwe editie van het magazine 'Samen Deventer', die in maart verschijnt, staat een groot interview met Rob. Daarbij vertelt hij niet alleen over het Enkhuis, zijn werk en rol als beheerder, maar laat hij ook zien hoe bewoners van het Enkhuis hun tweede thuis maken. En hoe hij ze daarbij ondersteunt.  Wil je weten hoe Raster tegen samenlevingsopbouw aankijkt? Klik dan hier.