Wil je ook werken bij Raster? Op deze pagina vind je de openstaande vacatures.

Wil je meer informatie over onze organisatie, over het werken bij Raster? Kijk dan vooral verder op deze site.

We hebben op dit moment de volgende vacatures:

  • Ambulant jongerenwerker met specialisme meidenwerk
  • Opbouwwerker

Ook bij bij Sam&ko zijn er meerdere vacatures, kijk op de website voor meer informatie hierover.

 

 

AMBULANT JONGERENWERKER MET SPECIALISME MEIDENWERK

Onze droom is dat er geen jongere meer afglijdt. Dat jongeren zowel op school als in de wijk alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen en zoveel mogelijk beschermende factoren (NJI) in die leefwereld gerealiseerd worden. Medewerkers van Raster werken ter versterking van buurten en werken daarin samen met inwoners en andere organisaties. De divisies Welzijn en Kinderopvang binnen Raster zijn met elkaar verbonden en leveren in samenwerking maatschappelijke meerwaarde in de Deventer samenleving.

Ons team Jongerenwerk is een bruisend en innovatief team dat bestaat uit jongerencoaches en (ambulant) jongerenwerkers. Zij verleiden jongeren op hun geheel eigen wijze actief te worden en mee te doen. Vanuit aansluiting met jongeren wordt steeds gezocht naar het best onderbouwde aanbod om jongeren op te laten groeien tot stevige volwassenen. Raster is per direct op zoek naar een:

 

Ambulant jongerenwerker met specialisme meidenwerk

32 uur per week

 

Als ambulant jongerenwerker ben je actief op straat en werk je samen met je collega in het accommodatie gebonden jongerenwerk. De ambulant jongerenwerker ontmoet jongeren op straat, maakt contact en leidt ze toe naar voorzieningen in Deventer. Je zet collectieve vragen en behoeften van jongeren, samen met hen, om in concrete projecten en activiteiten. Daarnaast ben je in staat om groepen en personen methodisch te ondersteunen. Je legt daarin de focus op participatie en eigen krachtprincipe. Op straat werk je wekelijks samen met een jongerencoach (koppelwerk). Jouw rol als ambulant jongerenwerker in deze samenwerking is het maken van contact met jongeren en het signaleren van individuele en collectieve vragen en behoeften. Je bent in staat om een analyse te maken van het individu (en groep) en deze te bespreken met de jongerencoach. Je draagt vanuit contact en analyse er aan bij dat de jongerencoach in een positie komt om de jongere te begeleiden. De begeleiding door de jongerencoach gebeurt op leefgebieden waar jongeren kansen en belemmeringen zien.

Je verricht het ambulante werk in een complexe wijk. Hiervoor is het van belang dat je stevig in je schoenen staat en een aanpakker bent. Je hebt de vaardigheid om aansluiting te vinden in de buurt, bij de doelgroep, hun ouders en in het netwerk. Je bent gespecialiseerd in het meidenwerk en je weet deze groep vanuit de straat te enthousiasmeren en te motiveren. Voorts word je in deze functie de verantwoordelijke voor onze moedergroepen bestaande uit grotendeels tienermoeders. Je hebt in signalerend opzicht oog voor bijzondere doelgroepen op straat (GGZ en LVB). Je bent in staat om deze jongeren te stimuleren hun talent breed te ontwikkelen. Je hebt kennis van sociaal pedagogische methodieken en kunt die toepassen en je beschikt over straatgerichte interactie - interventiestrategieën. Je bent zowel een teamplayer als in staat om zelfstandig je eigen (net)werk te ontwikkelen. Om deze functie succesvol in te kunnen vullen beschik je over HBO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

De vacature is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Het vervolg is afhankelijk van externe financiering en persoonlijk functioneren. De functie is ingeschaald in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk. Het minimumsalaris in deze schaal is € 2.544,00 en het maximumsalaris in deze schaal is € 3.624,00 bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De CAO Sociaal Werk kent een Individueel Keuze Budget en een loopbaanbudget gericht op individueel maatwerk en ontwikkeling.

Informatie en solliciteren

Wil je solliciteren? Doe dit dan uiterlijk vrijdag 1 maart a.s. Mail je motivatiebrief en CV naar Esther Steenbruggen, HR-medewerker, via [email protected]

 Vragen over de vacature?

Neem contact op met Peter Slot, Teammanager Welzijn op telefoonnummer 06-49926521. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 12 maart a.s.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet.

 

OPBOUWWERKER

Als opbouwwerker draag je met het Sociaal Team Deventer Buiten bij aan wat Raster doet: ‘Samen werken aan sterkere buurten’. Jij maakt, binnen het sociaal team, écht het verschil met een flexibele, proactieve en sociaal ondernemende houding. Je bent een netwerker en verbinder, zowel intern als extern en stelt bewoners in de dorpen en het buitengebied van Deventer in staat optimaal hun bijdrage te kunnen leveren. En daar profiteert de Deventer’ samenleving van mee.                

Over Raster
Raster werkt aan een leefbare samenleving met sterke buurten waar bewoners zoveel mogelijk invloed op en zeggenschap en eigenaarschap over hebben. Dat doen we vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang, gepassioneerd en verspreid over ruim 25 locaties. Je komt ons in heel Deventer tegen.

Raster is voor het Sociaal Team Deventer Buiten op zoek naar een:

 

Opbouwwerker

24 uur per week

 

De functie

Een veelzijdige zelfstandige functie waarin je autonoom werkt, met de ruimte om te doen wat nodig is voor inwoners. Dit doe je individueel en collectief, vanuit de bestaande talenten en vanuit de wensen die er in de dorpen spelen. Je werkt in een team van vakbekwame collega’s dat graag zijn ervaringen en expertise met je wil delen. Van jou vragen we hetzelfde.

Jouw rol is om de sociale cohesie in de dorpen te versterken door initiatieven te ontplooien die de leefbaarheid vergroten.

Je bouwt aan duurzame sociale netwerken tussen enerzijds bewoners onderling en anderzijds bewoners en organisaties. Dit alles met als doel dat alle inwoners, in samenwerking met andere betrokkenen, zeggenschap ervaren over sociale en fysieke vraagstukken in het buitengebied van Deventer. Hierbij kan je denken aan het ondersteunen en aanjagen van het noaberschap en de cohesie die er is in de dorpen. Je denkt binnen het team mee in de verdere ontwikkeling van het sociale domein.

Naast je specialisme als opbouwwerker ben je als onderdeel van het Sociaal Team Deventer Buiten ook de generalist die beschikbaar is voor individuele vragen en ideeën over wonen, welzijn en zorginzet vanuit de WMO. Je zet daarbij in op preventief handelen waardoor er minder zware/dure zorg hoeft te worden ingezet. Je doet dit door de vraag te verhelderen, het stimuleren en versterken van de eigen kracht van de bewoners en het vergroten van de zelf- en samenredzaamheid van bewoners.

Wat vragen wij

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een gezonde portie humor en relativeringsvermogen;
  • Je hebt een innovatieve kijk op het sociaal domein en je brengt nieuwe methodieken en werkwijzen;
  • Je bent geduldig en in staat om aan te sluiten bij bestaande structuren en netwerken
  • Je hebt visie over de ontwikkelingen in het sociaal domein;
  • Je hebt brede werkervaring (pre: enige kennis en ervaring met de generalistische werkzaamheden van het sociale team);
  • Je bent bereid in de avonden en weekenden te werken;
  • Je ziet kansen waar anderen wellicht belemmeringen zien.

Ben je creatief, heb je het lef om juist van de gebaande paden af te wijken, ben je optimistisch en integer en houd je ervan om verbindend te werken? Kom dan ons team versterken!

Ons aanbod

Je maakt deel uit van een sociaal team dat volop in ontwikkeling is. Jouw bijdrage is meedenken, mee ontwikkelen en jouw kennis en ervaring delen in het team. Je mag hierin een duidelijke positie innemen om ook jouw dromen voor de samenleving waar te maken. Tijdens de doorontwikkelingsfase is extra tijd beschikbaar voor scholing. Daarnaast ben je lid van de vakgroep samenlevingsopbouw van Raster.

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor één jaar. De inschaling vindt plaats volgens de CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8. Het minimumsalaris van deze schaal is € 2.544,= en het maximumsalaris van deze schaal is € 3.624,= bij een fulltime dienstverband van 36 uur.

Informatie en solliciteren

Ben jij onze nieuwe collega? Reageer dan vóór 15 februari door je brief en CV te sturen naar Esther Steenbruggen, HR medewerker, via [email protected].

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Adrienne Lankhorst, teamleider, bereikbaar op telefoonnummer 06-44881414.