Wil je ook werken bij Raster? Op deze pagina vind je de openstaande vacatures.

Wil je meer informatie over onze organisatie, over het werken bij Raster? Kijk dan vooral verder op deze site.

Op dit moment hebben we de volgende vacature:

  • ICT Coördinator

Een leefbare samenleving voor en door iedereen. Dat is wat Raster nastreeft. Wij bieden dit vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko. Verspreid over ruim 25 locaties kom je ons in heel Deventer tegen. Vanuit ons bedrijfsbureau hebben wij de ambitie om de primaire processen van Raster Welzijn en Sam&ko optimaal te ondersteunen.

Voor ons bedrijfsbureau zijn wij op zoek naar een:

ICT Coördinator
24 uur per week

De functie
Onze ICT-omgeving willen we flexibel, gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig vormgeven. Momenteel zijn wij bezig met een overgang waarbij we lokale systemen en applicaties volledig naar de cloud brengen. We zoeken een ICT Coördinator die deze implementatie voor en met ons realiseert. Daarnaast adviseer je over toekomstige IT projecten, je stelt projectplannen op en leidt deze projecten. Voor IT-leveranciers ben je het aanspreekpunt binnen Raster, je beheert de contracten en monitort de door hen geleverde prestaties. Constant verbeteren en optimaliseren is je natuurlijke talent. Signalen van gebruikers weet jij om te zetten naar verbeteringen en beleid. Je werkt hierin nauw samen met het management.

De functie van ICT coördinator omvat op hoofdlijnen de volgende elementen:
- Ontwikkelen van beleid op het gebied van ICT
Je signaleert trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT die invloed (kunnen) hebben op de ICT processen binnen Raster en ontwikkelt ICT beleid in samenspraak met het Facilitair Manager/ICT en de manager Bedrijfsvoering. De IT-organisatie van Raster Groep staat open voor verbeteringen in gangbare IT processen (denk aan het creëren van (meer) bewustwording bij eindgebruikers of het opstellen van procedures en richtlijnen die de nieuwe privacywetgeving verder ondersteunen).

- Coördineren/managen van IT projecten
Momenteel is Raster bezig met een transitie van lokale systemen en applicaties naar een volledige cloudomgeving. Bij aanvang van het dienstverband speel je direct een belangrijke rol in dit traject, waarbij je uiteindelijk degene bent die het totale traject tot een goed einde brengt. Ook adviseer je over toekomstige IT projecten, je stelt projectplannen op en leidt de projecten naar het einddoel.

- Coördineren/managen van IT leveranciers
Een steeds groter wordend deel van de systemen en applicaties is ondergebracht bij externe partijen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de leveranciers en beheert de contracten. Je monitort de prestaties van de leveranciers.

- Beheer van systemen en applicaties
Je vindt het leuk om pro-actief de huidige systemen en applicaties door te ontwikkelen. Je verzamelt wensen van gebruikers en vertaalt deze – in samenspraak met de leverancier – naar een technische oplossing. Je stemt voorstellen af met het management. Daarnaast ondersteun en instrueer je superusers en waar nodig eindgebruikers. Uiteraard draag je zorg voor uitvoering van het ICT beleid & procedures (denk aan maatregelen voor de continuïteit van de IT omgeving, uitvoering van autorisatiebeleid, wijzigingsbeheer, het beheren van koppelingen tussen de applicaties, et cetera).

De applicaties waar je mee werkt zijn – onder andere - de volgende:
• Afas Profit (Financiële administratie, projecten, CRM (incl. cursusmanagement en workflows), HRM en salarisadministratie)
• Afas Insite (Intranet)
• Flexkids (Kindplanning en facturering voor de Kinderopvang)
• Timetell (Urensysteem voor medewerkers Welzijn)
• Aysist (Roostersysteem voor medewerkers Kinderopvang)

Organisatorische positie
De ICT Coördinator maakt deel uit van het team Facilitair/ICT. Samen met een medewerker vorm jij het kloppend hart van onze ICT ondersteuning. Je legt verantwoording af aan de manager Facilitair/ICT.

Het profiel
Jouw eigenschappen:
• Je werkt nauwkeurig en systematisch
• Kennis van algemene ICT infrastructuren en applicaties
• Kennis van projectmanagement
• Bij voorkeur bekend met AFAS, Flexkids en Aysist
• HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een ICT component

Competenties
• Je bent creatief en gericht op samenwerken
• Je bent integer en sterk gedreven om kwaliteit te leveren
• Je bent analytisch en initiatiefrijk

Het aanbod
De functie is ingeschaald volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijk Dienstverlening, schaal 8 met een maximum salaris van € 3.553 per maand bij 36 uur per week, afhankelijk van leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Wij bieden je goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. De functie wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar.

Informatie en solliciteren
Heb je interesse? Mail je brief en CV uiterlijk 7 februari naar Esther Steenbruggen, HR medewerker via [email protected]. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 15 februari.

Vragen over de vacature? Mail je vraag naar Esther. Zij zorgt ervoor dat er contact met je wordt opgenomen om je vragen te beantwoorden.