Wil je ook werken bij Raster?

We hebben op dit moment twee vacatures:

 • HR adviseur.
 • Hoofd FA die uitstaat bij het bureau Finanxe.

Ook bij bij Sam&ko zijn er meerdere vacatures, kijk op de website voor meer informatie hierover.

 

 

HR Adviseur

Raster werkt aan een leefbare samenleving met sterke buurten waar bewoners zoveel mogelijk invloed op en zeggenschap en eigenaarschap over hebben. Dat doen we vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang gepassioneerd en verspreid over ruim 25 locaties. Je komt ons in heel Deventer tegen. We bieden een mooie functie binnen een ondernemende, betrokken Deventer organisatie met goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

De afdeling HR is onderdeel van het bedrijfsbureau en bestaat uit een hoofd HR, een HR-adviseur en 2 HR-medewerkers. Jij en je collega’s van HR zorgen er voor dat management en medewerkers goed toegerust zijn voor hun werk door hen te ondersteunen en begeleiden bij HR-vraagstukken. Waar nodig verbeter je processen, in overleg met het hoofd HR aan wie je ook rapporteert. Vanuit ons bedrijfsbureau, en dus vanuit HR, hebben wij de ambitie om de primaire processen van Raster Welzijn en Sam&ko optimaal te ondersteunen. Lever jij een bijdrage aan de realisatie van deze ambitie?

Voor de afdeling HR zijn we op zoek naar een

HR adviseur
24 - 32 uur per week

 

Vanuit de ambitie en strategie van de organisatie help je mee het HR-beleid en de HR-instrumenten verder te ontwikkelen en draag je bij aan de meerwaarde van Raster. Je adviseert leidinggevenden van zowel de divisie Welzijn als de divisie Kinderopvang over HR-vraagstukken in de breedste zin van het woord. Je bent in staat om HR-informatie te analyseren en interpreteren en hieruit adviezen te formuleren voor het management. Je hebt een rol in het bewaken en verbeteren van digitale werkprocessen rondom HR, zoals in dienst, mutaties, uit dienst.

In het HR-werkplan zijn voor 2019 onder meer de volgende thema’s benoemd: mobiliteit, arbeidsmarktcommunicatie en verzuim. Dit worden jouw thema’s in 2019. Vernieuwen, verbinden en schakelen tussen verschillende niveaus zijn voor jou daarbij onontbeerlijk.

Ben jij een integere, inspirerende, resultaatgerichte, enthousiaste no-nonsense HR adviseur die bij wil dragen aan een toekomstbestendig HR? Kom dan ons team versterken!

Wat vragen wij?
• Een afgeronde HR opleiding op HBO-niveau;
• 3 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
• Kennis van het brede HR vakgebied;
• Kennis van relevante wet- en regelgeving;
• Een hands-on mentaliteit;
• Kennis en ervaring met Afas;
• Kennis van de cao Sociaal Werk en cao Kinderopvang is een pré.

Ons aanbod
Je maakt deel uit van een klein team. Met jouw talenten, achtergrond en ervaring breng jij de allround expertise die wij nodig hebben. Je werkt en denkt op HBO-niveau en bent in staat om (meer) complexe vraagstukken om te buigen naar een heldere en praktische uitvoering. Je bent resultaatgericht en beschikt over een aanpakkersmentaliteit. Je hebt een visie ontwikkeld op het vakgebied en een actuele kijk op HR-thema’s zoals verzuim en mobiliteit.

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een jaar. De inschaling vindt plaats volgens de cao Sociaal Werk, salarisschaal 8. Het minimumsalaris van deze schaal is € 2.544,= en het maximumsalaris van deze schaal is € 3.624,= bij een fulltime dienstverband van 36 uur. De cao Sociaal Werk kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget.

Informatie en solliciteren
Word jij onze nieuwe collega? Reageer dan vóór 2 april 2019 door je CV en korte motivatie te sturen naar Esther Steenbruggen, HR-medewerker, via [email protected] De eerste gesprekken vinden plaats op 10 of 11 april 2019. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Klarie de Boer, hoofd HR, bereikbaar op telefoonnummer 06-45382272.

Hoofd Financiële Administratie
Finanxe is namens Raster op zoek naar een Hoofd Financiële Administratie. “Samen werken aan sterkere buurten” Dat is wat Raster doet en waar jij als financieel deskundige, collega’s in de buurten, leidinggevenden en management van Raster, bij ondersteunt. Kent een boekhouding binnen een organisatie met verschillende geldstromen geen geheimen? Weet jij heldere rapportages, overzichten en analyses te presenteren om financieel inzicht te verschaffen in de financiële situatie? dan maakt Raster graag kennis met jou.

“Bijdragen aan een organisatie die maatschappelijke meerwaarde levert”, één van de redenen waarom Marijke Luijting ongeveer 4 jaar geleden als manager Bedrijfsvoering bij Raster is gestart. Marijke is vanuit deze rol verantwoordelijk voor o.a. de Facilitaire Dienst & ICT, Communicatie en de Financiële Administratie. Voor finance is zij op zoek naar versterking in de vorm van een Hoofd Financiële Administratie. Een rol waarbij je als leidinggevende van een team van vier medewerkers het financiële geweten bent van Raster. Benieuwd naar het hele verhaal, lees hier het volledige interview: https://www.finanxe.nl/blog/raster-zoekt-nieuwe-collega

De afdeling
Binnen de Financiële Administratie stuur je vier medewerkers aan: drie allround financieel administratief medewerkers en één medewerker salarisadministratie. Jij zorgt ervoor dat zij goed toegerust zijn voor hun werk en begeleidt hen hierin. Jij regelt dat de werkzaamheden efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Waar nodig verbeter je processen, in overleg met de manager Bedrijfsvoering aan wie je rapporteert. Vanuit ons bedrijfsbureau, en dus vanuit finance, hebben zij de ambitie om de primaire processen van Raster Welzijn en Sam&ko optimaal te ondersteunen. Lever jij een bijdrage aan de realisatie van deze ambities?

De functie
Als hoofd Financiële Administratie ben je verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie van de verschillende onderdelen van Raster (waaronder projecten- en salarisadministratie). Samen met je collega’s, een ervaren en zelfsturend team, zorgen jullie voor een juiste, betrouwbare en een inzichtelijke administratie. Je takenpakket ziet er als volgt uit:

 • Aansturen, controleren van de gehele financiële administratie;
 • verzorgen financiële maand- en kwartaalrapportages;
 • opstellen van de begroting en jaarrekening;
 • je voorziet het bestuur en het management van relevante en toegankelijke rapportages en je analyseert de resultaten;
 • interne controle;
 • Je bent aanspreekpunt voor leidinggevenden bij vragen en adviseert over financiële vraagstukken (van vragen over de door jou opgestelde financiële rapportages tot een subsidie aanvraag tot een business case over een nieuw te openen locatie).

Eisen:

 • Afgeronde Hbo-opleiding in de financiële richting (bijv. HEAO/SPD);
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring op een finance afdeling (ervaring binnen een kinderopvang is een pre maar zeker geen must);
 • ervaring in een verantwoordelijke positie of het is voor jou een logische volgende stap;
 • je bent enthousiast en gedreven, je wordt blij van een goedlopende financiële administratie en ziet mogelijkheden tot verbetering en efficiency;
 • je bent handig met Excel en als je daarnaast ervaring hebt met AFAS is dat een grote pré;
 • je werkt nauwkeurig en gestructureerd, je bent analytisch ingesteld, oplossingsgericht en toont initiatief.

Over Raster
Raster werkt aan een leefbare samenleving met sterke buurten waar bewoners zoveel mogelijk invloed op en zeggenschap en eigenaarschap over hebben. Dat doen we vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang gepassioneerd en verspreid over ruim 25 locaties. Je komt ons in heel Deventer tegen.  We bieden een mooie functie binnen een ondernemende, betrokken Deventer organisatie met goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. De functie wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar. Het betreft een functie voor 32 uur per week.

De functie is ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk, schaal 9, met een maximum salaris van € 3.988,- per maand bij 36 uur per week. De CAO Sociaal Werk kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van 19% van het salaris en een loopbaanbudget.  

Raster heeft ervoor gekozen de werving- en selectieprocedure exclusief onder te brengen bij Finanxe. Na de werving en selectie procedure treed je direct in dienst bij Raster. De functie wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marion Kok-Hetebrij. Wij ontvangen graag jouw CV en motivatie via de website van Finanxe  https://bit.ly/2HslLpC