Wil je ook werken bij Raster? Op deze pagina vind je de openstaande vacatures.

Wil je meer informatie over onze organisatie, over het werken bij Raster? Kijk dan vooral verder op deze site.

Op dit moment hebben een vacature voor:

 • divisiemanager Welzijn & Kinderopvang

Een leefbare samenleving voor en door iedereen. Dat is wat Raster nastreeft. Wij bieden dit vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang. Verspreid over ruim 25 locaties (Kinderdagopvang BSO, Peuterspelen, Gastoudersopvang) kom je ons in heel Deventer tegen. Vanuit Sam&ko verzorgen wij met plezier en betrokkenheid de opvang van kinderen. In een veilige, vertrouwde en gezellige sfeer bieden ruim 160 medewerkers de kinderen een plek waar zij zich thuis voelen en waar de ouders gezien en gehoord worden. Wij handelen vanuit onze kernwaarden; dichtbij, speels en deskundig. Vanuit Raster Welzijn zijn we in Deventer actief in het Kinder- en Jongerenwerk, Ouderenadvies en Opbouwwerk, organiseren we Seniorenactiviteiten en beheren we een Activiteitencentrum. Centraal in ons werk staat het werken aan inclusieve buurten. Binnen de divisie Welzijn werken ongeveer 60 medewerkers. De beide divisies worden ondersteund door een Bedrijfsbureau.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

divisiemanager Welzijn & Kinderopvang

Tijdelijk - 36 uur per week

Als divisiemanager Welzijn & Kinderopvang ben je verantwoordelijk voor de integrale aansturing van beide divisies. Het betreft een nieuwe, tijdelijke functie. De functie van divisiemanager Welzijn & Kinderopvang heeft als doel om de organisatie en het management verder te professionaliseren en vanuit een gezamenlijke visie de gewenste toekomstige richting van de organisatie te initiëren, coördineren en te implementeren. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie omdat onze visie op de toekomstige richting van onze organisatie in ontwikkeling is en heel duidelijk als onderdeel van deze nieuwe functie verder ontwikkeld zal worden. Daarnaast zorgt de divisiemanager ervoor dat beide divisies financieel gezond zijn en blijven.

Drie resultaatgebieden

 1. Integraal leidinggeven aan divisies Kinderopvang en Welzijn

Je geeft, binnen de afgesproken kaders, integraal leiding aan de divisies Kinderopvang en Welzijn. Jij zorgt ervoor dat de bedrijfsvoering binnen de beide divisies op orde en in control is. Je levert input voor de begroting van de divisies en zorgt voor een formatieplan en werkplan. Je zorgt dat er, in overleg met de directeur-bestuurder, contracten met opdrachtgevers worden afgesloten en uitgevoerd. Je verantwoordt, in samenwerking met de managers, de resultaten aan opdrachtgevers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het behalen van de afgesproken resultaten. Je doet dit samen met de managers die hierin hun eigen aandeel en verantwoordelijkheid hebben. 

 1. Professionaliseren middenkader

Je bent verantwoordelijk voor het professionaliseren van het middenkader binnen de beide divisies. Je geeft op inspirerende wijze leiding aan beide MT’s. Je zorgt ervoor dat managers binnen beide disciplines verantwoordelijkheid (leren) nemen voor de resultaten van hun eigen onderdeel. Waar mogelijk zorg je voor inhoudelijke dwarsverbanden. Daar waar dat  (nog) niet aanwezig is, ga je op zoek naar de kansen. Je bent een inspirerend, resultaatgericht leider die mensen op  het juiste spoor zet. Je zet, in nauw overleg met de directeur-bestuurder en de manager Bedrijfsvoering, de lijnen uit binnen de divisies. 

 1. Initiëren meest wenselijke inrichting van de organisatie

Het in gezamenlijkheid verder ontwikkelen van de visie op onze organisatie(structuur) en op onze positie in het netwerk. Je zorgt ervoor dat de toekomstige richting van de organisatie helder gecommuniceerd wordt, je coördineert en implementeert de gemaakte keuzes. Je zorgt ervoor dat het middenkader de juiste stappen zet om onze positie te versterken.

Positie

De divisiemanager Welzijn & Kinderopvang valt hiërarchisch onder de directeur-bestuurder. Samen met de directeur-bestuurder en de manager Bedrijfsvoering vorm je het Directieoverleg. Binnen de divisie Kinderopvang stuur je vijf clustermanagers, een manager Verkoop&Klantenservice, een manager Sam&flex en een staffunctionaris aan. Binnen de divisie Welzijn stuur je twee teammanagers  aan.

Het profiel

Jouw eigenschappen:

 • HBO / Academisch werk- en denkniveau
 • Ruime aantoonbare leidinggevende ervaring bij voorkeur in welzijn en/of kinderopvang
 • Bedrijfskundige kennis en aantoonbaar financieel inzicht
 • Aantoonbare ervaring met verandermanagement
 • Je bent een stevige manager met senioriteit (niet aan leeftijd gebonden)
 • Je bent besluitvaardig, doelgericht en overtuigend
 • Je bent analytisch ingesteld, conceptueel en procesmatig sterk
 • Je bent ondernemend, verbindend en communicatief sterk
 • Je bent een enthousiaste netwerker en verbinder met gevoel voor bestuurlijke- politieke verhoudingen en belangenverschillen
 • Je bent flexibel en stressbestendig
 • Je denkt in mogelijkheden, bent zelfstandig en gericht op de in-en externe samenwerking
 • Je gaat graag een uitdaging aan

Het aanbod

Je krijgt de mogelijkheid om in gezamenlijkheid Raster in brede zin verder te ontwikkelen. De functie is ingeschaald volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijk Dienstverlening, schaal 12, met een maximum salaris van € 5.334 per maand bij 36 uur per week. De CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van ruim 18% van het salaris. 

We bieden een mooie functie binnen een ondernemende, betrokken Deventer organisatie met goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Een organisatie met betrokken en bevlogen medewerkers. Er is en zal voor de toekomst nog meer ruimte komen voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid  De functie wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar.

Informatie en solliciteren

Heb je interesse? Mail je brief en CV uiterlijk 29 september naar Esther Steenbruggen, HR medewerker, via [email protected]. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 5 oktober. Vragen over de vacature? Mail je vraag naar Esther. Zij zorgt ervoor dat er contact met je wordt opgenomen om je vragen te beantwoorden.