Wil je ook werken bij Raster? Op deze pagina vind je de openstaande vacatures.

Wil je meer informatie over onze organisatie, over het werken bij Raster? Kijk dan vooral verder op deze site.

Op dit moment hebben wij de volgende vacature:

 

  • Teammanager Welzijn

Teammanager Welzijn

Een leefbare samenleving voor en door iedereen. Dat is wat Raster nastreeft. Wij bieden dit vanuit zowel Raster Welzijn als Sam&ko Kinderopvang. Verspreid over de stad kom je ons tegen. Vanuit Sam&ko verzorgen wij met plezier en betrokkenheid de opvang van kinderen, vanuit Raster Welzijn zijn we actief in het Kinder- en Jongerenwerk, Ouderenadvies en Samenlevingopbouw, organiseren we Seniorenactiviteiten én beheren we een Activiteitencentrum. Centraal in ons werk staat het werken aan inclusieve buurten. De beide divisies worden ondersteund door een Bedrijfsbureau.

 

Voor onze organisatie zijn wij per direct op zoek naar een:

 

Teammanager Welzijn

Tijdelijk – 36 uur per week

 

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie van drie maanden met mogelijkheid tot verlenging. Als teammanager stuur je 28 medewerkers aan en zorg je samen voor de realisatie van de werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor de dienstverlening op korte en lange termijn en onderhoudt hiervoor de contacten met huidige en toekomstige opdrachtgevers. Je aandachtsgebied bestaat uit het jongerenwerk, ouderenwerk, opbouwwerk en buurtbemiddeling. Als teammanager draag je medeverantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van en samenwerking binnen de divisie. Je ressorteert hiërarchisch onder de divisiemanager. Het accent van de werkzaamheden voor de komende periode ligt op de volgende aspecten:  

 

Teamplan 2018 opgesteld en uitgevoerd

Je vertaalt het Welzijnsbeleid en de gesignaleerde trends en ontwikkelingen in teamplannen. Je realiseert de teamplannen conform de door de divisiemanager vastgestelde richtlijnen en afspraken. Je signaleert relevante ontwikkelingen en vertaald dit naar divisiebeleid.

 

Medewerkers aangestuurd

Je maakt met je medewerkers resultaat- en ontwikkelafspraken. Je draagt zorg voor kwantitatieve en kwalitatieve personele bezetting binnen het team en bent aanspreekpunt voor medewerkers.

 

Bedrijfsvoering gerealiseerd

Je fungeert als aanspreekpunt voor de bedrijfsvoering van je team. Je bewaakt de personele en financiële middelen van het team.

 

Positie

De teammanager valt hiërarchisch onder de divisiemanager. Samen met de divisiemanager en de teammanager kinderwerk vorm je het managementoverleg Welzijn.

 

Het profiel

Jouw eigenschappen:

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Kennis van de sector Welzijn
  • Een ervaren mens- en resultaatgerichte manager.
  • Stevige en integere manager met senioriteit (niet aan leeftijd gebonden)
  • Creatief, gericht op samenwerken en besluitvaardig, doelgericht en overtuigend
  • Ondernemend, verbindend en communicatief sterk
  • Enthousiaste netwerker en verbinder met gevoel voor bestuurlijke- politieke verhoudingen en belangenverschillen.

 

Het aanbod

Je krijgt de mogelijkheid om in gezamenlijkheid Raster in brede zin verder te ontwikkelen. De functie is ingeschaald volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijk Dienstverlening, schaal 10, met een maximum salaris van € 4.263 per maand bij 36 uur per week. De CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening kent in aanvulling hierop een individueel keuzebudget van ruim 18% van het salaris. 

We bieden een mooie functie binnen een ondernemende, betrokken Deventer organisatie. Een organisatie met betrokken en bevlogen medewerkers. Er is en zal voor de toekomst nog meer ruimte komen voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid. De functie wordt in eerste instantie aangegaan voor drie maanden met de mogelijkheid tot verlenging.

 

Informatie en solliciteren

Heb je interesse? Mail je brief en CV naar Esther Steenbruggen, HR medewerker via [email protected]. Vragen over de vacature? Mail je vraag naar Esther. Zij zorgt ervoor dat er contact met je wordt opgenomen om je vragen te beantwoorden.